Zepp Zilla

 

         De geschiedenis van de magneettherapie:

 

Home

Oude kennis

Het metaal koper

FAQ

Contact

Distributeur worden?

Thuispresentatie

 

Astrid Rietveld

 

 KvK Haaglanden 51595923

  twitterbutton.nl

Oude kennis opnieuw ontdekt;

Kennis over de helende krachten van magneten is niet nieuw. Duizenden jaren geleden waren de Egyptenaren, Chinezen, Grieken, sjamanen, en medicijnmannen zich reeds bewust van het helend magnetisch effect. In de oudheid plaatste men magnetische stenen op pijnlijke plekken van het lichaam en voor inwendig werden de stenen verpulverd en in poedervorm gebruikt.

Het woord magneet;

Het woord magneet is afgeleid van het Latijnse woord “magneta”. Stenen met magnetische eigenschappen werden gevonden in Magnesia. Dit gebied was eerst een Griekse kolonie en maakte later deel uit van het Romeinse rijk. Het ligt in het hedendaagse Turkije. In Europa kende helend magnetisme zijn hoogtijdagen van de 16e tot de 18e eeuw.

Door de ontwikkelingen in de chemische industrie, de opmars van de moderne farmaceutische industrie en de voortdurende ontdekkingen van nieuwe chemische geneesmiddelen, zoals antibiotica en cortisone, raakten vele oude helingwijzen in het Westen in de vergeethoek en maakten we geen gebruik meer van deze aloude kennis.

In Azië, China, Japan en veel Oost Europese landen daarentegen is men de natuurlijke, doeltreffende en goedkope magneettherapie altijd wél veelvuldig blijven toepassen.

Het belang van magnetische velden voor onze gezondheid;

De kracht van het aardmagnetische veld beweegt niet alleen de naalden van een kompas. Het speelt ook een belangrijke rol bij alle lichaamsprocessen en is dus belangrijk voor onze gezondheid. Doordat de wetenschappers zich hiervan aan het eind van de jaren zestig bewust werden, begonnen ze het biologische effect van magnetische velden op het menselijke lichaam verder te bestuderen. Op dit moment bestaat er een rijkdom aan belangrijke kennis over het fundamentele belang van magnetische kracht voor onze gezondheid. Op basis van deze kennis en vele ervaringen vanuit de praktijk is er een verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden van magneettherapie ontwikkeld.

Onderzoek:

Naar de werking van magneten is onderzoek gedaan bij het Gräfelfing Biological Testing Institute. Onder de microscoop was het volgende te zien:

                 

Het verdwijnen van het “geldrol” effect (clusteren) is duidelijk zichtbaar. De bloedcellen kunnen meer zuurstof en voedingstoffen opnemen en aan de lichaamscellen vrijgeven.

“Energiedieven” in het dagelijkse leven

Wanneer onze innerlijke krachten in evenwicht zijn, zijn we gezond. Bij ziekte verliest het organisme zijn evenwicht en treedt er snel een energietekort op.

Individuele redenen hiervoor kunnen zijn:
· Te trage afvoer van afvalstoffen
· Verkeerde voedingsgewoonten en levensstijl
· Belasting door voedseladditieven
· Belasting door schadelijke stoffen in de omgeving
· Belasting door zware metalen
· Belasting door voortdurende stress
· Gebrek aan zuurstof
· Elektromagnetische smog
· Littekens (kunnen de energiestroom hinderen)
· Psychologische factoren (onrust, angst, verdriet)
· Verslavende stoffen (tabak, alcohol, drugs, enz)

Heel veel mensen gebruiken de positieve effecten van magnetische energie om hun gezondheid en het gevoel van welzijn te verbeteren.